Mediator Enschede in familiezaken en echtscheidingen

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling, die veel voorkomt in het familierecht en met name in geval van een echtscheiding. Wanneer partijen op een respectvolle en goede manier uit elkaar willen gaan, kunnen zij kiezen voor mediation. Zeker als er kinderen zijn, is het van groot belang om in een echtscheidingsprocedure tot goede afspraken te komen over de gevolgen van een echtscheiding.

Samen werken aan een oplossing door mediator Twente

Bij een scheiding komt veel kijken. Een mediator geeft inzicht in de stappen die er dienen te worden gezet. Door te kiezen voor mediation wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het welzijn van de kinderen na de scheiding.

Bij mediation werkt u zelf met uw (ex)partner, onder begeleiding van een gespecialiseerde advocaat-mediator, aan een oplossing. Een advocaat-scheidingsmediator is neutraal en onpartijdig. De advocaat-mediator heeft een adviserende en sturende rol op alle onderwerpen aangaande de gevolgen van de echtscheiding, zoals een ouderschapsplan, kinder- en partneralimentatie, de verdeling van de gemeenschap van goederen of de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden. Met behulp van de advocaat-scheidingsmediator werken partijen tijdens een aantal gesprekken samen aan afspraken betreffende de gevolgen van hun echtscheiding, welke kunnen worden vastgelegd in een ouderschapsplan en een (echtscheidings)convenant.

De kracht van Mediation

Mediation gaat uit van het oplossend vermogen van partijen. Omdat verstand en emotie tijdens de scheiding door elkaar kunnen lopen, kan de advocaat-mediator een basis bieden om met elkaar in gesprek te blijven. Bij mediation gaat een onafhankelijke advocaat-mediator samen met partijen op zoek naar oplossingen, daar waar het partijen zelf niet meer lukt om zonder een onafhankelijke mediator tot een voor beide partijen bevredigende oplossing te komen. Een groot voordeel hiervan is dat de oplossingen vaak voor de lange termijn gelden.

Belangrijk is dat beide partijen vertrouwen hebben in de advocaat-mediator en de kennis van zaken die deze mediator heeft. Een advocaat-mediator biedt daarom een aantal voordelen ten opzichte van een mediator met een andere achtergrond. De advocaat-mediator heeft immers de juridische kennis en vaardigheden die bij een (echt)scheiding wenselijk en noodzakelijk zijn. De advocaat-mediator is gespecialiseerd in het familierecht. Bovendien kan een advocaat-mediator de stukken (het verzoekschrift tot echtscheiding, het ouderschapsplan en het echtscheidingsconvenant of de vaststellingsovereenkomst) rechtstreeks bij de rechtbank indienen, zonder dat hiervoor apart een advocaat ingeschakeld dient te worden, zoals een mediator met een niet-juridische achtergrond wel dient te doen.

Voordelen ten opzichte van een gerechtelijke procedure

Mediation heeft een aantal voordelen ten opzichte van een gerechtelijke procedure. Zo verloopt een echtscheiding via een mediator in Twente sneller dan in geval van een procedure. Ook is het vaak goedkoper om op deze wijze uw echtscheiding te regelen, aangezien partijen slechts door één advocaat-scheidingsmediator worden bijgestaan. Tot slot, en wellicht het voornaamste voordeel, is mediation beter voor de onderlinge verstandhouding tussen partijen, maar ook voor de verstandhouding tussen partijen en de kinderen, nu partijen met behulp van de advocaat-mediator zelf tot afspraken komen.

Bent u op zoek naar een mediator Twente? Mr. M. Rijs en mr. I. Koster, werkzaam bij MRS Advocaten & Mediation te Enschede, zijn aangesloten bij de vFAS (vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators). Bij hen kunt u terecht voor vragen over mediation in de omgeving van Enschede. Uiteraard kunt u ook een afspraak met haar maken via ons contactformulier of telefoonnummer: 053-7600134.

Bekijk ook: de voordelen van mediation bij een scheiding (Rijksoverheid)

MRS-Advocaten staat voor …

 • Laagdrempelig

 • Klantgericht

 • Toegankelijk

 • Goed bereikbaar

Neem contact met ons op

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Telefoonnummer

  Uw bericht

  Alimentatiecheck
  € 500,00 inclusief BTW

  Alimentatiecheck

  Wilt u weten of een verzoek tot wijziging of vaststelling van alimentatie haalbaar is en de eerder bepaalde alimentatie nog conform de huidige situatie is? Lees hier alles over de alimentatiecheck bij MRS-ADVOCATEN