Tarieven

Rechtsbijstand van MRS-Advocaten & Mediation is voor iedereen toegankelijk

Of u een laag, modaal of hoog inkomen heeft, is voor ons niet belangrijk. De Wet op de rechtsbijstand bepaalt dat rechtzoekenden met een laag inkomen recht hebben op door de overheid gefinancierde rechtsbijstand, ook wel “toevoeging” of “pro-deo advocaat” genoemd. Dit betekent dat de overheid (de Raad voor Rechtsbijstand) uw advocaatkosten betaalt, met uitzondering van de eigen bijdrage. De hoogte daarvan is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen/vermogen. De toevoeging zal door uw advocaat worden aangevraagd.
Wat betekent dit voor u? Dat kunt u zien op de website voor gesubsidieerde rechtsbijstand.

Geen toevoeging van de overheid?

Rechtzoekenden die op basis van hun inkomen niet in aanmerking komen voor een toevoeging, worden door onze advocaten bijgestaan tegen een uurtarief van € 220,00 exclusief 9% kantoorkosten en 21% BTW. Afhankelijk van de aard van de rechtsbijstand kan een prijsafspraak worden gemaakt. Uw advocaat zal dit met u overleggen.

Procedure? Griffiekosten

Als er een procedure volgt, kan het zijn dat u griffierecht verschuldigd bent.
Lees hier alles over de kosten van het griffierecht.
Of u griffierecht verschuldigd bent en zo ja, hoe hoog dit griffierecht is, hangt af van de aard en omvang van de procedure en of u voor een toevoeging in aanmerking komt.

Neem contact met ons op

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Gratis spreekuur

  Wij hanteren een gratis spreekuur op afspraak. Tijdens een korte bespreking kunt u uw vraag voorleggen en bespreken wij uw kansen en de eventuele kosten. Een afspraak kan telefonisch of via het contactformulier op deze website worden gemaakt.